Menu

Ledigt jobb

Infranord utvecklas ständigt. Vi befinner oss i ett skifte med nya metoder, ny teknik och en ny generation på väg in. Hela branschen står inför en spännande utmaning med en järnväg som ska utvecklas och underhållas, moderniseras och digitaliseras. Samtidigt satsar regeringarna i Sverige och Norge stort på vår bransch. Vi är i ett läge där vi har möjligheter att förändra och göra skillnad på riktigt.
Infranord personal
Var med och bygg spåret till framtiden - nu söker vi en

Tekniskt Ansvarig till Mätenheten

Vill du vara delaktig i den största satsningen på infrastruktur i modern tid? Vill du arbeta inom en framtidsbransch som säkerställer miljövänliga transporter av både människor och gods? Är du en person som sätter säkerhet och lönsamhet i fokus? Då kan du vara Infranords framtida teknikansvarig på Infranords Mätenhet.

Utöver kärnverksamheten, drift och underhåll samt anläggning av järnväg, har Infranord en särskild enhet för maskinella mättjänster och oförstörande provning (OFP). Mätenhetens verksamhet inom Infranord erbjuder olika typer av mättjänster för kontroll av spår/räls och kontaktledning. Löpande mätningar och kontroller av spåranläggningen ökar trafiksäkerheten och underlättar planering av drift- och underhållsarbeten.

Tillsammans, respektfullt och professionellt driver vi vårt arbete framåt. Infranord är Sveriges största järnvägsentreprenör och är branschledande på säkerhet.

Arbetsuppgifter:

Som Tekniskt ansvarig hos oss har du det övergripande tekniska ansvaret inom Mätenheten. Det är ett jobb som är mycket teknikbrett och mångsidigt där du får arbeta med fordonsbaserad mätteknik som ligger i yttersta framkant. I jobbet kommer du bland annat att ta ansvar för val av mät- och provmetoder, validering av mätsystem, ta fram och utforma kalibreringsinstruktioner samt kontrollera våra mätvagnar efter kalibrering. Du bevakar också att lokaler, mätfordon, mätutrustning och programvara är lämpliga och utprovade för verksamheten samt att medarbetarna på enheten har rätt teknisk kompetens. Rollen innebär också stöd till mätdatagruppen för kontroll av mätdata, rapportskrivning, utveckling av mätsystem, dagliga kontakter med medarbetare, kunder och leverantörer. Befattningen är placerad i Borlänge och du rapporterar till chefen för Mätenheten.

Kvalifikationer:

Vem är du?
Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper och erfarenhet från arbete med mätteknik, är väl insatt i olika mät- och provmetoder samt kvalitetssystem. Du uttrycker dig mycket väl både muntligt och skriftligt på både svenska och engelska och är van vid att skriva tekniska rapporter. Meriterande för befattningen är om du har erfarenhet från järnvägsområdet (anläggningskunskap, spårgeometri, spårlägesnormer, fordon). Då vi även har en hel del egen utveckling är kunskap om projektledning, mätkomponenter och programmering meriterande.

Som person är du analytisk, driven, gillar problemlösning och att ha många bollar i luften. Du tycker om att ha många kontakter både inom och utanför företaget och har god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du är noggrann, du drivs av samarbete och har viljan att utvecklas samt ta dig an nya utmaningar. Du ser vad som behöver göras och du agerar därefter.

Vi strävar efter att vara en inkluderande arbetsgivare och välkomnar därför alla med sin ansökan.  Våra medarbetare förväntas vara goda förebilder som och bidrar till en hållbar arbetsmiljö där alla respekteras för den de är.

Ansökan:

Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 
Infranord bygger och underhåller järnväg för samhällets bästa. Infranord är marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge med en omsättning om cirka 4 miljarder och 1 800 medarbetare. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägskunskap, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare. Mer information finns på Infranord.se.

Sista ansökningsdag: 2021-09-30
Placering: Borlänge
Anställningstyp: Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Arbetstider: Dag
Tillträde:Enl. överenskommelse
Kontaktpersoner
Göran Sandahl, 010-121 2520
SACO-TJ: Annica Lundberg, 010-121 4437
SEKO: Leif Andersson, 010-121 7630

Lediga jobb

Arbetsledare Ban/Svets
Infranord Region Syd, Malmö eller Hässleholm
Ansök senast: 2021-09-26
Tekniskt Ansvarig till Mätenheten
Infranord Mätenheten, Borlänge
Ansök senast: 2021-09-30
Maskintekniker
Infranord Maskin, Kristianstad
Ansök senast: 2021-10-10
Maskintekniker
Infranord Maskin, Hallsberg/Örebro
Ansök senast: 2021-10-10
Maskintekniker
Infranord Maskin, Nässjö
Ansök senast: 2021-10-10
Arbetsledare
Infranord Region Nord, Storuman eller Arvidsjaur
Ansök senast: 2021-10-10
OFP-tekniker till Mätenheten
Infranord Mätenheten, Hälsingland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten alt. Jämtland
Ansök senast: 2021-10-15
Eltekniker
Infranord Region Mitt, Sundsvall
Ansök senast: 2021-10-31
Signaltekniker
Infranord Region Mitt, Tierp
Ansök senast: 2021-10-31
Arbetsledare El
Infranord Region Mitt, Sundsvall
Ansök senast: 2021-10-31
Lokförare
Infranord Maskin, Göteborg/Gävle
Ansök senast: 2021-10-31