Infranord, ett företag med många möjligheter

​På Infranord finns det möjlighet att gå den långa vägen, något som idag inte alltid är en självklarhet på många företag.

Gustav jobbar vid sitt skrivbord

​Gustav Elmdahl är nybliven pappa för andra gången. Han läser sista året på Byggnadsingenjörslinjen i Jönköping med inriktning anläggning. Parallellt arbetar han extra som Projektadministratör på Infranord i Nässjö. Där hjälper han platschefer och arbetsledare med administrativa uppgifter samtidigt som han får erfarenhet och inblick i branschen.

I grund och botten är Gustav utbildad till kock inom hotell & restaurang. Då yrket inte motsvarade hans förväntningar började han köra lastbil istället. Som 27 åring bestämde han sig för att läsa in gymnasiebetygen för att få behörighet till byggnadsingenjörsutbildningen för väg och vatten. Infranord kom han i kontakt med genom en god vän som har gjort en imponerande resa inom företaget. Hans vän började som svetsare och avancerade till arbetsledare innan han fick sin nuvarande tjänst som platschef.

  • Jag blev så inspirerad av hans karriärsresa och tänkte att det skulle vara roligt att få jobba på ett företag som tar hand om sin personal på ett sådant sätt. Jag sökte praktikjobb och fick Pelle Sparv som handledare. Det var oerhört spännande och utvecklande på många sätt. Det ena ledde till det andra och slutade med att jag fick vara med i projektet, rälsbyte i Jönköping. Jag hjälpte till med arbetsberedningen, tog fram rapporter och underlag och lärde mig jättemycket om komplexiteten i att bygga och underhålla järnväg. Nu har jag ett tydligt mål med min utbildning. Jag vill arbeta på Infranord säger Gustav.

Gustav blev timanställd i juni för att färdigställa rälsbytet i Jönköping. Nu har han fått en bra inblick i det praktiska arbetet och kan göra ekonomiska beräkningar i rollen som entreprenadingenjör. Under sin tid på Infranord har han fått gå ett flertal interna utbildningar. Dels har han gått Basävista, entreprenad juridik samt teknisk säkerhetsstyrning.

  • Jag trivs jättebra på Infranord och vill göra mitt examensarbete här i vår. Jag har en rad idéer som jag bollar med min handläggare. Problemet är bara att jag måste locka med mig en klasskamrat då vi ska skriva arbetet parvis. Jag hoppas att jag kan få fler att inse att det här är framtidsbranschen med stort F avslutar Gustav.

 

 

Möt våra medarbetare

Med rätt inställning är allt möjligt
Emma Björk, platschef

Ett företag med många möjligheter
Gustav Elmdahl, projektadministratör

Varierande yrke som utmanar mig som tekniker
Niklas Backman, Utbildningsspårare och signaltekniker

Nyblivne elkraftteknikern som jobbar i kraftverksamheten
Hugo Schmidt, elkrafttekniker