Inspirerad av Infranord

Anna Ståhlberg, 20 år, fick sommarjobb i Projekt Olskroken, något som inspirerat henne mycket och som utgör en av anledningarna till att hon bestämde sig för att påbörja sina studier till civilingenjör inom samhällsbyggnad på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg i höst.

–Efter gymnasiet behövde jag få lite tid till att fundera på nästa steg och bestämde mig för att söka praktik via Tekniksprånget. Jag sökte till flera företag och fick erbjudande ifrån Electrolux och Infranord. Trots att jag aldrig tidigare hört talas om Infranord bestämde jag mig för att tacka ja till Infranord för att utforska hur det är att arbeta med samhällsbyggnation berättar Anna Ståhlberg.

Anna läste naturlinjen på gymnasiet i Partille strax utanför Göteborg. I januari började hon sin praktik på Infranords regionkontor i Göteborg. Under sex månader har Anna fått besöka olika drift- och underhållsprojekt, se järnvägsmaskiner och hur man rustar upp dessa på Infranords verkstäder samt hur Infranord arbetar med arbetsmiljöfrågor och säkerhet under
säkerhetsveckan. I sommar har Anna arbetat i projekt Olskroken där hon framför allt har hanterat olika administrativa sysslor som arbetsscheman, byggnadshandlingar, register med mera.

–Jag har fått lära mig mycket olika saker och fått se alla delar av företaget. Det har gett mig ett bra grepp om verksamheten. Jag imponeras framför allt av medarbetarna och den kunskap som de har om järnvägen. Jag blev jätteglad när jag fick erbjudande om att få sommarjobba i projekt Olskroken som är ett så betydelsefullt projekt och framför allt en rolig
arbetsplats. Med denna erfarenhet känns det extra roligt att påbörja mina studier inom samhällsbyggnad på Chalmers Tekniska Högskola.